dissabte, 24 de juliol del 2010

Paradís perdut

Aviat tindrem l'IVA a Andorra, de mica en mica es van perdent els trets diferencials del país, és inevitable. El gran creixement de la població i el canvi del sistema de vida ja no permeten mantenir aquell paradís que teniem abans sense impostos ni burocràcia, per donar un exemple fa uns cinquanta anys hi havia un total de sis policies per a una població de menys de deu-mil habitants. És clar que tampoc no se'n necessitaven més quan era bastant normal veure cases amb la clau posada al pany de la porta.

Tot això de l'IVA i dels impostos en general ja fa temps que arrossega una gran polèmica, sobretot des de la campanya electoral de l'abril de l'any passat. Se n'han sentit de molt grosses i de tots colors, gairebé tothom hi ha dit la seva i ha estat una gran oportunitat per alguns dels nostres polítics i també no polítics de fer demagògia pels descosits.

I per començar a explicar com funcionarà tot això, res millor que aquest vídeo.

3 comentaris:

  1. I quan serà el feliç naixement? Suposo que ja d'entrada posaran un alt tipus alt, aprofitant l'avinentesa (la crisi). Que sigui lleu.

    ResponElimina
  2. Està previst a partir del 2012.
    El tipus serà molt baix, un general del 4,5% i un reduït per articles de primera necessitat del 1%. Alguns han plorat molt però la diferència amb el que hi ha ara serà insignificant, de l'ordre del 0,5% i el principal avantatge que tindrà és que posarà ordre al sistema actual d'impostos indirectes que és molt complicat i difícil de controlar.

    ResponElimina