divendres, 26 de setembre del 2008

Ara sí que ho entenc

Ara que estem en crisi, o desacceleració, o decreixement, o depressió, o digueu-li com vulgueu, ara hi han infinitat d'opinions i comentaris als mitjans de comunicació, blogs com el de Marc Vidal amb el seu rigorós pessimisme, infinitat d'opinions d'experts i de no tan experts, i també alguna fantasmada.

Però naturalment el rècord del despropòsit el tornem a tenir a Andorra, en això som els millors, quan després de que el govern presentés un paquet de 42 mesures per reactivar l'economia, el Cap de Govern va dir textualment que "les 42 mesures, ho reconec, no revitalitzaran res". I després hi ha qui es queixa de què aquest país és avorrit.

Malgrat tot això, és molt difícil saber què passa, es parla de conceptes molt tècnics que per més que t'ho intentin explicar costa una mica d'entendre. Per això crec que és oportú contribuir a esbrinar què és tot això de subprimes, hedge funds, fons contaminats o tòxics, etc.

A continuació un parell d'experts degudament subtitulats ens ho explicaran clarament. Espero que després d'escoltar-los ho tindreu tant clar com ho tinc jo. Gràcies Ferran.





The Last Laugh - George Parr - Subprime - subtitulos
Uploaded by erioluk

11 comentaris:

  1. Això d'aquesta frase dita pel Cap del Govern (d'Andorra) és real? De debò l'ha dita? Costa de creure, com no sigui que a ATV també teniu un "Polònia" i qui l'ha dit ha estat el Cap de Govern... "polac".

    Deu n'hi do...

    Bon cap de setmana, malgrat tot!

    ResponElimina
  2. Et puc assegurar que és completament real, no és cap acudit. Aquí dalt no necessitem un Polònia a la TV, ja el tenim cada dia per part d'alguns dels nostres polítics.

    ResponElimina
  3. hahaha, molt divertit.

    ResponElimina
  4. És un vídeo divertit excepte les notícies avui en TV no són divertit gens, al voltant de bancs.

    ResponElimina
  5. Per aquí diem que és millor riure que plorar. I a Finlàndia rieu molt?

    ResponElimina
  6. Pls let me know how you have made the thingy where all blogs are shown!
    I think it is much better than the one in the sidebar. Takes less space.... Have a nice weekend or what is left of it:-)

    ResponElimina
  7. It's easy, Merike.

    Customize (top right of the page) -> Add a Gadget -> Blog List -> Add blogs to the list -> Save -> Click and Drag to rearrange page elements on the blog.

    That's all!

    ResponElimina
  8. No pateixis, Andorra no és pitxor ni fa riure més que Catalunya, per be que aqui hi ha per plorar, a mñes de riure. Això ens torna una mica esquizofrènics...

    Salut!

    ResponElimina
  9. Thank you, I finally succeeded!

    ResponElimina
  10. Your blogroll looks fine. I'm happy :)

    ResponElimina