dimarts, 28 d’abril del 2009

I ara què?

Han passat les eleccions i el nostre partit ha tret l'espectacular xifra de 88 vots d'un total de 14.679 vots vàlids, el 0,60%.

Què ha passat?

Tenim un bon programa amb propostes sobre tots els temes que preocupen més a la població com són: pujar el salari mínim, crear una assegurança d'atur, control dels lloguers i dels pisos buits amb finalitat especulativa, impostos sobre les grans fortunes, etc. En aspectes socials no té res a envejar a cap programa d'altres partits, inclòs el socialista.

Tot això no ha arribat a la població. No ho hem sabut explicar.

Som un partit molt jove, una mica més de dos anys i molt petit, els que el fem funcionar no passem de la dotzena. I a part no disposem de recursos econòmics.

Degut a això no hem fet cap acte durant la campanya electoral, ens hem limitat a enviar el programa a totes les llars, com han fet també els altres partits, i als debats a les ràdios i a la televisió, però cap míting, ni caminades populars ni els "cafès" que han fet els Verds. Ara resulta evident que un partit que es presenta per primera vegada a les eleccions s'ha de fer sentir més si vol fer alguna cosa.

També ens ha perjudicat el mal rotllo que hi ha entre el cap de llista d'una altra formació i el nostre que ha provocat comentaris pujats de to i fins i tot un principi d'agressió. Estic convençut de que això ens ha perjudicat la campanya i fet perdre vots, i a l'altre partit possiblement un parell d'escons.

I naturalment un fet molt important és que aquestes eleccions han resultat molt polaritzades entre el partit liberal del govern i l'oposició socialista, un tercer partit compost entre altres per rebotats del partit liberal i situat més a la dreta, malgrat haver invertit una fortuna en la campanya i haver sortit amb ganes de menjar-s'ho tot, només han aconseguit tres consellers, contra 11 els liberals i 14 els socialistes. I els Verds que es presentaven per segona vegada han obtingut un resultat molt pitjor que fa 4 anys i tampoc no han entrat al Consell.

A part d'entrar al llibre Guinness dels rècords, què més podem fer?.

Una possibilitat és deixar-ho córrer però per a mi no és vàlida, no em vaig ficar a aquesta aventura per plegar al primer obstacle.

Ens hem de fer conèixer per la població i també penso que és molt important que tinguem una imatge de marca. Quan dius liberal, o socialista, o verd, tothom sap de què parles, però nosaltres què som? quina imatge tenim o volem tenir? De moment molta gent ens associa només amb quatre amics que fan política de cafè i poca cosa més. És cert que no som polítics professionals però a Andorra aquests es poden comptar amb els dits d'una mà, dels 28 consellers generals sortints ni han uns quants que no han pronunciat mai ni una paraula al Consell, o sigui que el nivell tampoc és massa exigent.

Necessitem més militants i simpatitzants i gent preparada. I també necessitem recursos econòmics.

Amb tot això començarem a preparar les properes eleccions, en dos anys les comunals i en quatre altre cop les generals.

En aquest temps anirem retocant el programa, fent-nos conèixer a base d'articles, intervencions a les ràdios i televisió, debats, comunicats, etc.

Es tracta de què en un futur proper es pugui estar o no d'acord amb el nostre programa però com a mínim que la població ens conegui.

Serà una feina a vegades pesada, haurem de picar molta pedra, però si els resultats acompanyen valdrà la pena. I sinó sempre quedarà la satisfacció d'haver fet alguna cosa pel teu país, penso que no n'hi ha prou queixant-se, també s'han de proposar solucions.

En contra del que canta Gilbert Bécaud, a nosaltres encara ens queda molta feina per fer.

17 comentaris:

  1. QUE TAL UN CANVI DE LÍDER ?

    ResponElimina
  2. Em sap greu.
    Nena verd - Fata verde, des de Romania, per al consol:-))) Potser haurien d'anar juntament amb els verds? Sempre hi voto.. Bona nit:-)

    ResponElimina
  3. Salvador, heu posat en marxa aquest projecte perquè hi creieu, perquè penseu que podeu treballar per Andorra. És clar que no es tracta de deixar-ho córrer malgrat els resultats! Feu-vos conèixer; en quatre anys teniu prou temps per presentar-vos a tots i cadascún dels electors!
    I les tecnologies, no oblideu les tecnologies: internet, el món 2.0 que és el futur!

    Ànims i a treballar pel vostre projecte!

    ResponElimina
  4. Anònim, no crec que canviar de líder resolgui els problemes, més aviat crec que els agravaria. Fins ara ningú a UNP ha plantejat cap canvi.

    Gràcies Merike. Tenim molt bona relació amb els Verds i estem d'acord en gran part del seu programa però no som el mateix i volem conservar una personalitat pròpia. Probablement si visqués a Finlàndia jo també els votaria :-)

    Moltes gràcies pels ànims Ferran. Estic d'acord en què el 2.0 és el futur però potser encara no del tot el present. Precisament els Verds han fet una gran campanya a la xarxa, al Facebook, han publicat el programa electoral a Internet i no l'han distribuit imprés. Crec que això últim ha estat un greu error.

    ResponElimina
  5. Qüestió de combinar mitjans, doncs: potenciar els del futur/present, sense deixar de banda els del passat/present.

    Sigui com sigui, Salvador, com deia a dalt, teniu 48 mesos per parlar (un per un!) amb tots els actors de la vida política, social i econòmica del país! És una excel·lent oportunitat de cara a 2013. Endavant!

    ResponElimina
  6. primer que tot una abraçada
    després informar-te que Té la mà Maria
    ha creat un altre blog anomenat:
    http://trucadors.blogspot.com
    sobre el trucadors de porta (picaportes)
    que et vas troban a llarg del viatges i
    la seva artesenia, si pots dona-li un
    cop d'ull, gràcies.

    ResponElimina
  7. Endevant, Salvador. No us desanimeu perquè encara sou uns pocs. Si voisaltres ho teniu clar, seguiu (jo ho faig i estic sol) i
    penseu en google, internet, facebook, twitter, el 'guerrilla marketing' aplicat al vostre objectiu. Vosaltres en sabeu prou i ja teniu un equip, i les idees clares, que és el principal.

    ResponElimina
  8. Hola noi,
    que hi ha res que sigui fàcil en aquesta vida? jo et puc dir que per la meva experiencia no,tot i que al cap i a la fi, ens en sortim.
    Dons si creus en el que has engegat, a per feina!!

    ResponElimina
  9. L'erro i pot ser ho estic enviant triplicat.
    Cal tirar endavant. Sols es rendeixen els covards. Cal cercar una perspectiva nova i encarar altra cop el problema.

    ResponElimina
  10. Hola de nou, fa mooolts dies que no en sabem res de tu, va tot bé?

    ResponElimina
  11. hola ...
    molt interessant

    ResponElimina
  12. Gràcies reflexions, també a vosaltres i a aquest nen vostre tan preciós us desitjo un molt bon i reagrupat any.

    ResponElimina
  13. Hyvää uutta vuotta ja jatka kirjoittamista!

    ResponElimina
  14. necessitat de comprovar:)

    ResponElimina