diumenge, 16 de març del 2008

Estalviem aigua, dutxem-nos junts

D'aquesta manera comença un article a FOX News que es refereix a un estudi dels investigadors de la Universitat de Michigan Eunice Yu i Jianguo Liu (aquí un resum del seu article).

Aquests investigadors han estudiat les relacions que hi poden haver entre el medi ambient i l'estat de casats o divorciats dels components de les famílies.
La conclusió és que degut a l'increment d'habitatges necessaris per a la gent divorciada el consum d'aigua als Estats Units ha augmentat en $3.200 milions i el d'energia $6.900 milions anuals.

Argumenten que una família casada utilitza els recursos de manera més eficient que una divorciada ja que les famílies amb menys gent són menys eficients que aquelles on hi ha més gent compartint els recursos.
Una casa gasta la mateixa calefacció i aire condicionat amb dues o amb quatre persones, la nevera, rentaplats, llum, televisió es comparteixen. En cas de divorci, tot aquests sistemes s'han de duplicar amb un consum resultant més elevat.

Evidentment això no té res a veure amb l'estat civil, el mateix article diu: "No presumiu massa gent casada, els estalvis són els mateixos en cas de viure junts i les comunes hippies fins i tot han estat més eficients".

Potser si que tenen raó els que es queden a casa dels pares fins als quaranta anys, sempre poden dir que les famílies més numeroses, o més ben dit més concentrades, són menys malgastadores de recursos naturals.

4 comentaris:

  1. Moltes gràcies per la difusió de l'argumentari. És una bona eina. És curiosa la notícia. La veritat és que tenim un problema amb l'aigua. A les comarques de l'Alt Aragó no plou gaire.

    ResponElimina
  2. I see you like the Eagles, so do I. One of the best groups. Especially their Hell Freezes Over..

    ResponElimina
  3. Really, Merike, I almost had forgotten the Eagles since the 70's. Building my blog I found and included in a videoclip recorded in Andorra with the song Hotel California. I like this song, especially the final guitars.
    És la primera vegada que coneixo algú de Finlàndia que escriu català i occità. Ja m'agradaria a mi conèixer el finès però no en sé ni una paraula.
    Una abraçada
    Salvador

    ResponElimina
  4. English-Finnish-English Machine Translation - Demo

    This is what a German woman uses when she writes short messages to me. I have not found it working well all the time.

    We have got a DVD of the best música from The Eagles. Another favourite of mine is Simply Red (Mick Hucknall).

    I don't actually speak/write català or occità. I know joan deu peiroton. He knows everything. He has got no time for me. His blog is so wonderful that I started to study a little of the whole area geographically and the languages, too. Just for fun. An old woman likes to have a hobby. I have commented a few other blogs and people are very nice to me. Both in Catalonia and in Occitania, even in South America. The mentality and culture are so different from my grey country where everything functions well and there are no surprises:-)

    Utilitzo una màquina per traduir. Puc llegir texts simples ja (Conec una mica de francès). He llegit una mica d'italià i castellà. Però tan aviat com els verbs irregulars s'introdueixin, perdo fe!!! Tradueixo a vegades de catalá a castellá i llavors el castellá a anglés. La meva memòria no és tan bona com quan era més jove. Però espero quedar-se d'alzheimer's..

    I also like to know about the music in Catalonia and Occitania. Kaustinen in Finland arranges a Folk Music Festival every summer. I have noticed that many big names from these countries have been performing there.

    Gràcies!

    ResponElimina