dimarts, 5 d’agost del 2008

Bons samaritans o masoquistes?

Fa uns dies vaig escriure al blog ANDORRA OPINA una resposta a un article del Sr David Claverol el qual bàsicament deia que els catalans, sobretot ERC, estan perseguint la llengua espanyola a Catalunya i com que "gràcies a Déu se’ls han frenat les seves aspiracions des de Madrid" ara les volen obtenir a través nostre, concretament a través de la Fundació andorrana Ramon Llull, de la qual el Sr Carod Rovira és vicepresident i el Sr Josep Bargalló és director. Ja ho veieu, els catalans ens volen envair, quina por!. En David Gàlvez també va publicar una resposta al mateix blog i al Bondia.

Doncs bé, avui he trobat això. Resulta que IU, ERC i ICV han presentat una proposta al Congrés de Diputats espanyol per a què es crei un Instituto Cervantes a Jerusalem Est i a Ramala, capital de Cisjordània.

Si ho he entès bé, els mateixos que suposadament persegueixen el castellà a Catalunya ara volen obrir a Palestina una o dues delegacions d'una institució que es dedica a difondre el castellà.

No tinc res contra el castellà, de fet el domino perfectament, però trobaria més lògic que els senyors d'ERC es dediquessin a defensar el català, per exemple obrint a Palestina delegacions de la Fundació o de l'Institut Ramon Llull. El castellà afortunadament per a ell ja té molts defensors, no crec que necessiti l'ajuda d'uns partits catalans com ERC i ICV, i més si tenim en compte que molt sovint el que ells reben de part dels que ara pretenen ajudar és insults.

4 comentaris:

  1. L'Instituo Cervantes també promou les altres llengües, almenys en teoria, però si ho fa no és per vocació, sinó perquè des de Catalunya sobretot es va insistir molt en aquest sentit fins que a Madrit van dir: bueeeeno, vale.

    El senyor Claverol es queixava de al Fundació Llul, i al final encara hi haurà un Claverol a las Biennal de Venècia gràcies a això. En fi...

    ResponElimina
  2. Gràcies Marc per l'aclariment però no crec que s'hi matin molt per tot el que no sigui la "lengua común".
    La noticia parla de: "Iniciar las tareas necesarias para la instalación, en Jerusalén Este y Ramala, de un nuevo Instituto Cervantes o de un Centro Cultural Español, que permita y facilite el conocimiento, el diálogo cultural y mutuo entendimiento entre la cultura española y la palestina".
    Cultura en singular i no en plural.

    I quines ganes de perdre possibles aliats per la causa de la independència catalana, no n'hi ha prou parlant malament dels Estats Units, ara han de anar a tocar la pera als israelians.

    ResponElimina
  3. Quines ganes de tocar la pera amb tonteries, mentre hi ha gent (molta!) que es mor de gana n'hi han d'altres que perden el temps debatent si hem de parlar català o castellà... això són prioritats home!

    ResponElimina
  4. Tampoc no cal posar-se així. Tots aquests Instituts i Fundacions donen feina a funcionaris, administratius, assessors, polítics, germans i parents de polítics. Molta gent que no es morirà de gana.
    I si tanta gent es mor de gana, per què perdre el temps escrivint comentaris a un blog que perd el temps debatent tonteries?

    ResponElimina