dimarts, 20 de maig del 2008

Tornem-hi que no ha estat res

S'ha acabat la primera semifinal del festival d'Eurovisió i Andorra ha quedat eliminada. Ha estat, com ja vaig preveure en un post anterior, la patacada.

L'operació de fer venir una cantant de fora amb una cançó cantada en anglès ha fracassat malgrat els recursos invertits en publicitat i marqueting, l'empresa Món Musical haurà perdut diners com ha dit a un diari un dels seus responsables, i ja està, tots cap a casa.

Podia haver estat d'una altra manera? Hem presentat una cançó que potser hauria pogut fer efecte fa trenta anys, una mena d'Abba passat per aigua i amb un acompanyament musical al meu gust molt millorable. La cantant bé, professional, però poc més podia fer.

I ara què l'any que ve? Fem venir la Céline Dion, la Madonna, o potser la Carla Bruni? Perquè no veig cap altra manera de que Andorra pugui fer res a aquest festival. Som un país molt petit, pràcticament desconegut i que no desperta gaires simpaties enlloc, només cal llegir alguns comentaris allà on teòricament ens coneixen millor que és als blogs catalans, la veritat és que molts ens posen a parir, i nosaltres generalment ho acabem d'adobar, com per exemple fa poc una ministra que va dir que "La Unió Europea no està preparada per acollir els microestats". Sort n'hi ha que nosaltres que en sabem tant ja els ensenyarem.

Veig que m'estic desviant del tema, per acabar diré que a Eurovisió ens han de representar cantants i músics de casa, no quedaran pitjor que els de fora i almenys ajudarem a gent del país que bona falta els fa.

10 comentaris:

  1. dons estic completament d'acord amb el que dius, quina falta feia buscar algú de fora si es més que posible, que amb tots els recursos emprats, haber-la trovat a casa?
    sou un país petit, cosa que per mi us fa mes que interessant, de desconegut res de res i per què no desperta simpaties, a veure, per què? que els hi pasa als blogs catalans, andorrà Salvador? primer de tot ja saps que no tots som iguals i segon, diguem d'algún blog on hi hagui "algun comentari" sobre vosaltres i el vostre pais, que m'hi vull donar un tomb.
    Per mi Andorra es molt especial, pel paisatge, per com em fa sentir prop de les seves montanyes i dels seus paratges.....vinga, canta això dels blogs!!!

    ResponElimina
  2. Trist per la cançó. Però pot votar a favor de Finlàndia demà!

    ResponElimina
  3. Menta fresca, ja sé que coneixes i t'agrada Andorra però no tothom és igual. A la majoria de països d'Europa som uns desconeguts, i allà on som coneguts hi han moltes crítiques pels temes de paradís fiscal, impostos i altres històries. No cantaré blogs perquè s'ha d'anomenar el pecat i no els pecadors.

    Merike, avui votaré per Finlàndia ;-)

    ResponElimina
  4. Refirmo o tuyo analís, estoi que enziertas de tot. Ye millor aduyar a la chen de casa que no trayer de difuera. O que no entiendo ye porque ha de cantar en anglés. Amás parix que ixos festivals que son un poquet manipoliatos. Tenez simpatía en muitos puestos, soz 'el país dels Pirineus'.

    ResponElimina
  5. ara un cop vist el resultat, que? va tot bé per aqui dalt?

    ResponElimina
  6. Totalment d'acord: primer gent de casa i en català, i si no, algú que canti en català.

    ResponElimina
  7. Encara aniria més enllà, pel que fa a les relacions andorrano-catalanes: trobo que són inexistents, i això és lamentable per part dels dos pobles.

    Pel que fa a Eurovision, el millor que podria fer el vostre país és estalviar-se la pasta que costa i dedicar-la a alguna cosa útil (consell de bon rollo :-)

    ResponElimina
  8. Per desgràcia tens tota la raó Ferran, falten relacions i hi ha un gran desconeixement a Catalunya sobre Andorra. I és una llàstima perquè ens podriem complementar perfectament, Andorra és una garantia de supervivència de la llengua catalana ja que com Estat independent la va introduint a les organitzacions internacionals, començant per l'ONU.
    Els catalans haurien de ser més justos amb Andorra, un país tan petit té molt poques possibilitats d'influir en res, prou hem fet aguantant més de set-cents anys.
    En quant a Eurovisio no tinc tan clar si anar-hi o no però evidentment si s'hi va ha de ser amb gent de casa.

    ResponElimina
  9. Hola Salvador, vaig perdre el teu núm de movil i et volia contactar, truca'm quan puguis sup.
    Tomàs.P.C.

    ResponElimina
  10. Tomàs PC el politic????

    ResponElimina