dissabte, 10 de maig de 2008

Si consumim menys aigua ens en faran pagar més


La paradoxa de la sequera: si consumim menys aigua, ens en faran pagar més!


L'estalvi en el consum d'aigua pot comportar que les companyies subministradores vulguin apujar les tarifes. N'hi ha diverses evidències; per exemple: en unes declaracions a Ràdio Girona, de què es fa ressò avui el Diari de Girona, el gerent de l'empresa d'Aigües de Girona, Narcís Piferrer va advertir que davant la baixada en el consum —com la del darrer trimestre d'enguany a Girona, Salt i Sarrià de Ter—, «és possible que hi hagi puges», perquè «si es consumeix menys aigua, hi ha menys ingressos i en canvi els costos són els mateixos. Veurem a la llarga què ens pot representar aquesta sequera i després decidirem juntament amb els ajuntaments a veure com ho hem de repercutir».

D'aquesta manera comença un article a ECODIARI, il·lustrat per aquest anunci humorístic del Web Negre.

Conclusió de Perplex: Està clar que fem el que fem sempre acabarem pagant els mateixos.

5 comentaris:

 1. Aquí el que cuenta ye que las companyías no tiengan perdidas. No sé se verías ayer el reportache que fayoren en Cuatro sobre el trasvase d'el Ebro. A la fin la culpa la tenemos es que no vivimos en Barcelona perque somos uns insolidarios, ¡mira-te tú que es d'Aragón e es de Lleida quieren regar las suyas tierras e no emigrar ta la Grand Ciutat! ¡qué egoístas!.
  E güe leigo en a prensa que es agricultors alicatinos que quieren augua d'el Ebro venden la suya a Danone pa que la embotellen, e la d'el Ebro la querrán gratis.
  Con el tema d'el augua no'n saldremos.

  ResponElimina
 2. Si gastem, perquè gastem...
  Si no gastem, perquè no gastem...
  Vaig a obrir una estona, l'aixeta.
  Sort que ha plogut.

  ResponElimina
 3. Ja us dic i torno a dir:
  de vi negre ompleu les vostres piscines
  i de vi prengueu les vostres dutxes!
  Així, el problema de la sequera, tot arreglat serà
  I al menys el preu del vi caurà.

  ResponElimina
 4. Una bona idea Joan, però segons les lleis del mercat el preu del vi hauria de pujar

  ResponElimina
 5. Ostres! Tens raó!!! Doncs l'idea no és tan bona, finalment. Val més canviar el vi per la sidra. Però els pomers sí que necessiten aigua...Bé, és complicat. M'hi cal pensar més detengudament. Bon vespre!

  ResponElimina