dissabte, 30 d’abril de 2011

El crit de Wilhelm

El Wilhelm scream és un efecte sonor emprat al cine, televisió i actualment també a videojocs. Es va utilitzar per primera vegada a la pel·lícula Distant Drums, Tambors Llunyans, i més recentment es va fer molt popular quan Ben Burtt el va usar a La Guerra de les Galàxies i a Indiana Jones entre altres. Normalment es fa servir quan a algú li disparen, o cau d'una gran altura o l'enxampa una explosió o un animal salvatge. En el cas de Tambors Llunyans el personatge que profereix el crit és devorat per un caiman.

L'origen del nom és d'un personatge del western The Charge at Feather River anomenat Private Wilhelm, a qui un indi dispara una fletxa.

Aquest vídeo és una col·lecció gairebé completa de totes les escenes de pel·lícula on s'utilitza el "Wilhelm scream". L'he trobat divertit, em recorda el cine de la infància.

I evidentment cap relació, encara que ho pugui semblar, amb les últimes eleccions andorranes, malgrat que més d'un ha caigut de ben amunt i que ara probablement hi haurà més d'un crit degut més que a fletxes a alguna punyalada 'trapera'.

1 comentari:

  1. Enfadada també amb el resultat de les eleccions finlandeses. Però no tinc els teus records de la infància en tots els crits. No vaig poder veure el vídeo en la seva totalitat. Massa violència, necessito un tranquil.litzant.

    ResponElimina