dimecres, 27 de febrer del 2008

Eurovisió

Ha sortit el videoclip oficial de la cançó que representarà Andorra a Eurovisió, la cançó es diu Casanova i la canta en anglès la cantant catalana Gisela.

La cançó m'ha semblat bastant vulgarota, s'ha de reconèixer que és enganxosa, té ritme, però podia haver estat innovadora fa 30 anys i a més la trobo molt reiterativa, se'n podien haver estalviat la meitat i hauria quedat igual. Musicalment a part del xumba xumba ben poca cosa hi ha. Un comentari al YouTube diu que sembla un acompanyament de karaoke. La Gisela hi fa el seu paper de bona cantant però tampoc la cosa dóna per molt més. I en quant al vídeo, uns quants paisatges d'Andorra amb efectes digitals, trobo que lliga amb la cançó tant com vulgarment es diu 'un Crist amb dues pistoles'.

Ja fa uns quants mesos tenim una discussió a Andorra, ampliada també a alguns medis catalans, sobre l'oportunitat de què una cantant de fora ens representi cantant en un idioma estranger.

Jo tinc molt clar que hem de protegir el nostre país, la nostra llengua, els nostres músics i cantants, que com ja han demostrat ens poden representar molt dignament. I si de veritat volem donar un cop fem venir a la Céline Dion, perquè sinó no arribarem enlloc. O és que algú pensa que els països europeus, sobretot els de l'est que són els que ara tallen el bacallà, votaran pel Casanova?

Probablement l'any que ve tornarem a tocar de peus a terra, després de la patacada que ens clavarem. I jo no me'n alegraré de la patacada, vull que el meu país sempre quedi bé, però és que n'hi han alguns que ho posen ben difícil.

4 comentaris:

  1. Una porqueria de cançó, encara que a Eurovisió ja va molt aquest rollet ...

    El que és imperdonable, injustificable i vergonyós és que canti en anglés.

    ResponElimina
  2. Primer haurien d'haver esgotat la via andorrana, o sigui, que hi anés algú del país, i mai de la vida renunciar a la llengua.

    coi

    ResponElimina
  3. D'acord en molts aspectes: (1) que hi ha intèrprets andorrans que ho haguèssin fet bé i (2) que la cançó hauria de ser interpretada en català (la pinzelladeta en anglès sempre es pot afegir en una part de la tornada i prou).

    D'altra banda, dir-vos que vaig tenir el dubtós plaer de ser present en un concert dels Anonymous (la meva filla gran n'és fan) i l'espectable va ser poc més que vomitiu. No saben parlar català i musicalment són un drama. La llengua que usen és una mena de "pidgin" on es barregen estructures castellanes, dicció penosa i barbarismes de tota procedècia. Els músics que hi havia entre el públic (era un concert amb un munt d'actuacions) es fotien obertament de la seva incompetència. Atenció, via andorrana sí, però no s'hi val a bada: el resultat ha de ser digne.

    ResponElimina
  4. Errates:

    "poc menys que vomitiu"
    "badar"

    Això em passa per parlar...

    ResponElimina